Ontbijt inspiratie

Het begin van je dag is echt super belangrijk.

Zorg ervoor dat je variatie hebt in je ontbijt. Omdat variatie ervoor zorgt dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

We zijn zo vaak druk en dat haalt misschien wel wat inspiratie weg. Je vervalt al snel in dat bakje yoghurt, of toch dat broodje met hagelslag. Yes, heerlijke guilty pleause wellicht, maar in een gezond en fit leven kan je dat beter niet te vaak doen.

Een broodje met hagelslag heeft een lage voedingswaarde. Bovendien zit het boordevol snelle koolhydraten. Waardoor de kans heel groot is dat je na het eten van zo’n broodje binnen anderhalf/2 uren echt alweer zin hebt in eten.

Dit geldt ook voor als je dit als lunch neemt.

Langzame koolhydraten zorgen voor een lange afgifte van energie, waardoor je veel langer plezier hebt aan wat je hebt gegeten. Je lichaam wordt bovendien heel blij als je voor afwisseling zorgt tussen deze ontbijten.

Tip:

Vind jij het nu lastig om te zorgen voor variatie. Bedenk dan welke 3 ontbijten jij makkelijk vindt om altijd te maken en wissel die af. Dan zorg je toch voor variatie en kan je hier altijd op terugvallen.

Om je wat frisse inspiratie te geven volgen hier 2 ontbijtjes voor jou.

Ontbijt 1: Mugcake

Ingrediënten (1 persoon):

– 1 banaan
– 4 eetlepels havermout
– 1 ei – Ingrediënten topping naar keuze.
Denk aan rozijnen, goij bessen, rauwe cacao (nibs) zaden, pitten, gehakte nootjes, kokosrasp of een andere gepureerde fruitsoort Scheutje honing Optioneel: Griekse yoghurt Handje blauwe bessen

Bereiding:

1. Prak een banaan in een (oven en magnetron bestendige) grote mok of  kom

2. Meng hierin 4 eetlepels havermout, 1 ei en je keuze ingrediënt

3. Meng het tot een glad beslag en zoet het zo nodig met een klein    beetje honing(banaan is van zichzelf vrij zoet, dus niet perse nodig)

4. Zet voor een snel ontbijt de mok/kom 2 minuten in de magnetron op  800 watt en anders 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180      graden.

Optioneel lekker met een schep Griekse yoghurt en handje blauwe bessen

Ontbijt 2:  Geitenyoghurt met hazelnoten en gedroogde pruimen

Ingrediënten (1 persoon)

–  4 el GeitenYoghurt
– handje ongebrande ongezouten hazelnoten
– 6 gehalveerde gedroogde pruimen
– Scheutje honing
Bereiding: Meng de pruimen met de yoghurt en top af met een scheutje honing en handje hazelnoten

Dit zijn 2 recepten die uit onze voedingsmenu’s van de Online Academy komen. Deze worden samengesteld door een Voeding- en hormoonexpert, Francisca van den Berg. De menu’s zijn zo samengesteld dat ze bijdragen aan een gezonde hormoonhuishouding. Hoe meer deze in balans is, hoe fitter en energieker jij je voelt.

Eet Smakelijk

Plaats een reactie