Dromen najagen

2 jaren geleden wilden wij wat anders. Het ontstond door het volgen van een online programma wat ons stimuleerde om onze dromen na te jagen.

Terwijl we nog niet eens een droom hadden om samen een onderneming te starten, voelden we wel heel sterk dat we het graag anders wilden gaan doen.

DE reden dat mensen vaak gaan ondernemen is "vrijheid". Om eigen tijd in te delen, een leven van financiële vrijheid creëren, eigen tijd indelen.

Als we dat huis in Spanje willen creëren, dan moeten we het anders doen. Die conclusie trokken we al snel.

Maar ok, wat vinden we dan leuk? En zo kwamen we op LeefstijlOnline. Want een fit en gezond leven, dat gunnen we iedereen. Het "idee" was heel snel geboren. En wat daar vervolgens allemaal bij komt kijken, poeh. Dat is een uitdaging. Je begint gewoon ergens met iets…en dan heb je ineens een bedrijf.

 

En terwijl je de vrijheid nastreeft, zit je soms misschien wel een beetje "gevangen". Want die onderneming kan eigenlijk altijd "aan" staan. Vooral als je dan ook nog werkt via het internet. Het internet is 24/7 aanwezig. Een hele betrouwbare werknemer 😉

Maar wellicht heb je de neiging door ook de hele dag met internet bezig te zijn in de hoop dat je:

 • Meer zichtbaar bent
 • Kan connecten met potentiele klanten
 • Inspiratie opdoen op tijdlijnen van anderen

En voor je het weet ben je dus een hele dag kwijt aan het internet. Om je eigen onderneming goed op de kaart te zetten, om te kijken wat anderen doen. En grote kans, doordat je afgeleid bent door de prikkels van het internet.

 

Als ondernemer kennen wij die valkuil. Wat de gevolgen voor velen zijn is dat ze daardoor te passief kunnen worden. Van produceren vervallen ze in consumeren.

De mentale prikkels worden lamgelegd en ja, ook het lijf vervalt in passiviteit. Te weinig trainen/bewegen werkt niet mee.

Misschien ken je de uitspraak wel: zitten is het niet roken. We haten dit. Het is betuttelend, je voelt er zo'n wijzend vingertje bij en als we als ondernemers ergens niet tegen kunnen is het dat wel.

Alhoewel we stiekem ergens weten dat het klopt….zo irritant ook. Maar hoe het dan kan dat we als mens toch ouder worden? We leven nou eenmaal in een heel veilig tijdperk. De ontwikkeling binnen de medische zorg en hygiene is nog nooit zo goed geweest.

Maar, we doen er wel veel langer over om dood te gaan. Er komen zoveel ziektes voor die een gevolg zijn van de leefstijl die we hanteren. Vooral ook chronische ziektes. Het is een soort van sluipende moordenaar.

 

Onze huidige leefstijl, het online werken draagt hier ook wel aan bij.

Want:

 • We hoeven de deur niet, dus dat ouderwetse fietstochtje naar werk kunnen we skippen.
 • We hebben geen kantoortijd…Nee, we zijn vaak de hele dag bereikbaar 😉
 • Je ziet weinig anderen, die je stimuleren en motiveren om te trainen

 

Welke tips hebben wij dan om dat passieve patroon te doorbreken.

 • Zet elke 50 minuten een timer om je te herinneren om in de benen te gaan.
 • Start de dag met een workout van 30 minuten. Echt, je weet niet wat je overkomt…
 • Hanteer voor jezelf toch werktijden, ook al klinkt het streng. Maar na inspanning MOET je ontspannen.
 • Begin de dag met een gezond ontbijt. Dat geeft je echt een lekker gevoel aan het begin van de dag. Je komt zo in de "vibe" van: ik ben goed bezig.

Kijk eens wat er met jezelf gebeurt als je een van deze tips al toepast. Dat je een patroon doorbreekt van: passiviteit. Actief je patronen doorbreken kan alleen door het te gaan doen. Niet erover denken, want dat levert je echt niks op.

 

Het is tijd voor actie, tijd dat je echt een fitte ondernemer bent. Bij deze ook nog even een lekker gezond ontbijt, ter inspiratie.

 

SUIKERVRIJE BANAAN PANNENKOEK

Voor 4 stuks:

1 banaan

1 ei

1 grote theelepel lijnzaad

1 theelepel kaneel

1 eetlepel kokos (optioneel)

Griekse yoghurt

Blauwe bessen of ander fruit

 

 1. Prak de banaan op een bordje en kluts het ei in een kom. Doe het dan samen en meng even goed door.
 2. Lijnzaad en kaneel toevoegen
 3. Doe het met een juslepel in een pan. En laat goed bruin worden, zodat je zonder scheuren het pannekoekje kan omdraaien.
 4. Bak aan beide kanten bruin
 5. Doe de pannenkoekjes op een bord. Heerlijk om te eten met wat blauwe bessen en een beetje Griekse yoghurt of kwark.

Plaats een reactie